politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 24 februari 2010

Politie voetbalt tegen "hang"jongeren

Gisteren heb ik samen met een aantal collega's deelgenomen aan het zaalvoetbaltoernooi in dorpscentrum "de Wieken" te Vaassen.

Het voetbaltoernooi in de voorjaarsvakantie was georganiseerd door straathoekwerker Sven Blokdijk van Koppel. Deelnemen aan dit toernooi was voor mij en mijn collega's een mooie manier om eens op een andere wijze in contact te komen met de plaatselijke "hang"jeugd.

In totaal namen 10 teams deel aan het toernooi. Naast ons politieteam deden er nog 6 teams uit Vaassen, 2 uit Epe en 1 uit Emst mee aan het toernooi, wat overigens uiterst gemoedelijk en sportief verliep.

Het team Vaassen 1 won het toernooi door in de finale met 4-1 te winnen van het team Epe 2. Ons team eindigde op een 6e plaats.

Mijn collega Laura van Enck werd tot beste speler van het toernooi uitgeroepen. Zij wist tijdens het toernooi drie maal te scoren. In de wedstrijd tegen het team "Bende van Ellende" 2x en tegen het team Vaassen 3 1x.

Langs deze weg wil ik Sven Blokdijk en zijn collega's van Koppel bedanken voor de prima organisatie. Daarnaast wil ik de jeugd bedanken voor hun sportiviteit in de wedstrijden tegen ons en voor de "voetballes" die we van een aantal teams hebben gekregen.

Als het aan mij en mijn collega's ligt, zijn we er de volgende keer zeker weer bij.

zaterdag 20 februari 2010

Is de politie voldoende zichtbaar in de wijk aanwezig?

De komende 15 dagen staat er een nieuwe poll op mijn weblog. De nieuwe stelling luidt:

Is de politie voldoende zichtbaar in de wijk aanwezig.

De poll kunt u alleen beantwoorden met Ja, Nee of Geen mening. Op deze blog kunt u echter ook reageren en uw mening geven.

Voor mij en mijn collega's is het belangrijk om te weten waarom u vindt dat we onvoldoende en/of onvoldoende zichtbaar in de wijk zijn of waarom we juist wel voldoende en/of voldoende zichtbaar aanwezig zijn.

vrijdag 19 februari 2010

Uitslagen Polls

De afgelopen weken hebben er een tweetal polls op mijn weblog gestaan. Vrijdag 19 februari was de laatste dag dat u uw stem uit kon brengen op één of beide poll[s].

Hieronder de uitslagen van beide polls

Poll 1:
Is een spreekuur in Vaassen zinvol?
Aantal stemmen: 56x
Ja: 53x
Nee: 3x
Weet het niet: 0x

Een grote meerderheid vindt een politiespreekuur in Vaassen zinvol. Gelukkig blijkt dit ook wekelijks tijdens het inloopspreekuur in de Wieken.


Poll 2:
Wat moet de politie in uw wijk aanpakken?
[op deze vraag waren meerdere antwoorden mogelijk]
Aantal stemmen: 39x
Verkeer: 25x
Overlast jeugd: 19x
Auto inbraken: 2x
Vernielingen 11x

Bij het tweewekelijkse overleg tussen teamleiding en wijkagenten zal de uitslag van de poll zeker "mee wegen" bij het bepalen van de te kiezen handhavingsonderwerpen in mijn wijk. Mocht u nog suggesties hebben voor lokaties waar wat extra of gericht toezicht [op het gebied van verkeer en overlast jeugd] nodig is, dan hoor ik dat graag.

vrijdag 12 februari 2010

Graffiti en afval ontsieren de wijk

Afgelopen dinsdag heb ik lopend een ronje door de wijk gemaakt en ben ik op een groot aantal locaties geweest, waar je normaal gesproken met de auto en/of fiets niet komt of kunt komen. Opvallende was het vele zwerfafval door de hele wijk heen. Daarnaast trof ik op de Max de Leuwstraat, aan de achterzijde bij de garageboxen, een muur vol graffiti en een vuilniszak met afval aan.

Inmiddels is er contact geweest met de wijkbeheerder van de gemeente. Het afval zal worden opgeruimd en voor wat betreft de graffiti zal bekeken worden of één en ander schoongemaakt moet/kan worden.

Zowel het verwijderen van het afval als de graffiti kost de gemeente [lees gemeenschap, dus ook de wijkbewoners] veel geld. Mocht u informatie hebben wie verantwoordelijk is/zijn voor deze milieu overtreding[en] dan hoor ik dit graag, zodat de kosten op de "daders" verhaald kunnen worden.

zaterdag 6 februari 2010

de wijk als vuilstortplaats?

Op donderdag 04 februari ontving ik een klacht uit de Vogelbuurt, over gedumpte afval in de bosjes langs de Kievitstraat.

Gisteren heb ik samen met een collega op de aangegeven locatie een kijkje genomen. Op de hoek Kievitstraat/Kouwenaarspad troffen wij op gemeentegrond, tegen het hek van het sportpark, een viertal vuilniszakken met o.a. tuinafval aan.

Op dit moment is mij niet bekend wie verantwoordelijk is voor deze milieu overtreding. Mocht u informatie hebben, wie de afval daar gedumpt heeft, dan hoor ik dat graag.

De wijkbeheerder van de gemeente is door mij in kennis gesteld en zal er voor zorgen dat de zakken opgeruimd worden of heeft ze inmiddels al opgeruimd.

Handhaving in de wijk

Iedere vierwekelijkse periode organiseren twee wijkagenten van het team Epe een handhavingsdienst [dag of avond] in de wijk. De controles worden zodanig gepland dat er iedere periode een handhavingsdienst in Epe/Oene en Vaassen/Emst is. Door één van de wijkagenten wordt er samen met een aantal collega's van het team er op een aantal verschillende locaties in de wijk korte controles [45 tot 60 minuten] gehouden op het gebied van verkeer, jeugd, milieu, innen geldboetes, drugs, etc.

Afgelopen donderdagmiddag/-avond stond er een dergelijke handhavingsdienst voor mijn wijk gepland en heb ik, zoals we met de wijkagenten onderling hebben afgesproken, ook de wijk Vaassen Noord-Oost/Emst van collega wijkagent Ton Weijland, "meegenomen" in de planning.

Om één uur zijn we aan het bureau in Epe gestart met een briefing. Aan de aanwezige collega's van het team en een aantal in- en externe partners werd het doel en werkwijze van en taken tijdens de handhavingsdienst medegedeeld en uitgelegd. Doel van deze middag was: ontmantelen van een mogelijke hennepkwekerij aan de Vuurdoornstraat, verkeerscontroles op het gebied van gordel, snelheid en parkeren en het bezoeken en controleren van jeugd[hang]plekken. E.e.a. afhankelijk van wat we op de Vuurdoornstraat zouden aantreffen.

Hennepkwekerij:
In de woning aan de Vuurdoornstraat werd op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ruim 1300 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. Op het moment van de ontmanteling was de bewoner niet aanwezig. Deze 25-jarige man is later na uitnodiging op het politiebureau verschenen, aangehouden en ingesloten. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een nader onderzoek wordt ingesteld, waarna een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontroles:
Ondanks het feit dat het ontmantelen van de kwekerij op de Vuurdoornstraat een hoop persool en tijd kostte, konden er toch nog op een aantal locaties in Vaassen en Emst korte [verkeers]controles gehouden worden. Er werden 12 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 54 km/u daar waar maximaal 30 km/u is toegestaan.

De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten van mensen uit de buurt. De controles werden gehouden in Emst op de Hoofdweg en omgeving en in Vaassen op o.a. de Industrieweg, Koekoeksweg, Woestijnweg, Kievitstraat, Potgieterstraat en Laan van Fasna. Naast de snelheidsovertredingen werden bestuurders bekeurd voor het rijden zonder juiste verlichting (5x), het rijden door rood licht (1x), het niet dragen van een autogordel (1x), niet kunnen tonen van geldig rijbewijs (1x) en kentekenbewijs (1x).

donderdag 4 februari 2010

Computerstoring blijft aanhouden!

De korpschefs van de Noord-Oostelijke politieregio's zijn gisteren bij elkaar geweest om o.a. te praten over de ernstige computerproblemen waar de politieregio's sinds woensdag 20 januari mee te maken hebben. Ondanks de positieve ontwikkeling van vorige week, zijn de problemen met het computernetwerk sinds afgelopen weekend gebleven.

Vorige week donderdag leek er een oplossing voor de problemen te zijn. De hoofdoorzaak was gevonden en er was een lichte verbetering van de systemen te zien. Vanaf afgelopen maandag zou gestart worden met het ophogen van het aantal gebruikers. Dat is niet gelukt en het aantal storingsmeldingen van de gebruikers is sinds het weekend zeker niet afgenomen.

De 750 "noodcomputers" worden geactiveerd om ingezet te worden als snelle storingsvrije werkstations voor de operationele politiemensen. De 3000 andere werkplekken worden vanaf vandaag stapsgewijs verhoogd met 500. De gebruikers van deze systemen zullen voorlopig nog wel storingen ondervinden.’

De meldkamers (112) en de politieservicecentra (0900-8844) ondervinden geen hinder van de computerproblemen.

Het computerprobleem betreft de politieregio's Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente. De overige politieregio's en het KLPD hebben geen last van deze storing.

woensdag 3 februari 2010

In gesprek met bewonerscommissie Vogelbuurt

Op maandag 01 februari j.l. heb ik in wijkgebouw “de Kouwenaar” kennis gemaakt met de leden van de bewonerscommissie Vogelbuurt. Voor mij was het de eerste keer dat ik bij een vergadering van de BC Vogelbuurt aanwezig was. In verband met de herstructurering van de Vogelbuurt is de BC als gesprekspartner voor TRIADA wonen in juni 2002 opgericht. Namens de bewoners van de Vogelbuurt behartigt de BC behalve de woonzaken met TRIADA wonen, ook zaken als leefbaarheid en veiligheid. Voor mij dus een waardevolle partner in de wijk.

Voor deze avond stonden er verschillende onderwerpen op de agenda, waaronder kennis maken met de wijkagent en de leefbaarheid/veiligheid in de wijk. Na een eerste kennismakingsronde heb ik één en ander verteld over het politiewerk in het algemeen en mijn werk als wijkagent in het bijzonder. Duidelijk is dat de politie "het" niet alleen kan. De politie is afhankelijk van verschillende partners. De wijk zelf [bewoners] is één van die partners.

Met betrekking tot leefbaarheid en veiligheid kwamen verkeer en milieu aan bod. Met betrekking tot verkeersveiligheid is er gesproken over parkeren, eenrichtingswegen en het ontbreken van een voetpad/trottoir langs de Kievitstraat. Qua milieuzaken is er gesproken over het dumpen van blad-/tuinafval in gemeenteplantsoenen/-bossages en het gebruik door onbevoegden van de gezamenlijke containers bij de appartementencomplexen.

Het parkeren in de woonwijken blijft aandacht vragen. Het parkeerproject, in samen werking met de boa’s van de gemeente Epe, begint z’n vruchten af te werpen. Inmiddels zijn ook in de Vogelbuurt een aantal bekeuringen voor foutief parkeren uitgeschreven. Sinds een aantal dagen is er, wat parkeren betreft, een duidelijke verbetering te zien. Een compliment voor de bewoners van de Vogelbuurt. De komende tijd blijven de boa’s van de gemeente Epe en de politie parkeercontroles uitvoeren en daar waar nodig bekeuringen uitschrijven. Ook in de Vogelbuurt!

De bebording met betrekking tot eenrichtingsverkeer op de Spechtstraat en Vinkstraat laat op dit moment te wensen over. Een en ander heeft te maken met de herstructurering van de wijk. De verkeerskundige van de gemeente Epe is hier inmiddels van op de hoogte en zal [verkeers]maatregelen nemen. Ook het ontbreken van een trottoir langs de Kievitstraat, wat op dit moment de veiligheid van voetgangers niet ten goede komt, is onder zijn aandacht gebracht. Hier zal op korte termijn actie op ondernomen worden.

De beide milieu items [onbevoegd gebruik containers en dumpen van blad-/tuinafval] zijn voor velen in de wijk een doorn in het oog. Het zou goed zijn als buurtbewoners elkaar hierop aanspreken. En zoals altijd is “het de toon die de muziek maakt”! Daarnaast hebben beide onderwerpen de aandacht van de boa’s van de gemeente Epe en zal er bij constatering of na onderzoek proces-verbaal opgemaakt worden. Tijdens de vergadering werd het idee geopperd om, net als in andere gemeenten, de gemeente Epe te verzoeken in de wijk één of meerdere bladkorven te plaatsen. Een en ander wordt onder de aandacht gebracht van de wijkbeheerder van de gemeente.

De volgende vergadering met de bewonerscommissie Vogelbuurt is op maandag 19 april 2010. Neem contact op met één van de leden van de bewonerscommissie als u één of meerdere onderwerpen hebt die tijdens het overleg besproken zouden moeten worden.

dinsdag 2 februari 2010

SMS-alert



Werk mee aan veiligheid.


Meld u aan voor SMS-Alert!


Een inbraak in uw straat? Een kind vermist in uw wijk? Hoe meer ogen en oren de politie heeft, hoe meer zaken de politie kan oplossen. Help mee aan een veilige buurt en meld u aan voor SMS-Alert. Met SMS-Alert krijgt u van de politie gratis waarschuwings sms-jes over bepaalde incidenten in uw nabije omgeving.

Vergroot uw veiligheidsgevoel
Als deelnemer van SMS-Alert geeft u tips over een bepaalde zaak snel door aan de politie. Uw bijdrage is van grote waarde voor SMS-Alert, dit is in het verleden al herhaaldelijk bewezen. Word daarom deelnemer van SMS-Alert. Zo’n 45.000 mensen gingen u al voor in deze regio.

Aanmelden is eenvoudig!
• SMS: PNOG, uw postcode, huisnummer naar 8844 (zonder spaties)
(bijvoorbeeld: Raadhuisplein 1, 8096 CP wordt PNOG8096CP1)

Alle sms-berichten die u van de politie ontvangt zijn gratis. U betaalt alleen voor het sms-bericht waarmee u zich aanmeldt. SMS-Alert gaat binnenkort over in Burgernet.

Meer informatie?
Kijk op www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland of bel de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).