politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

zaterdag 27 augustus 2011

Fietskijkdag politiebureau Epe

Het politieteam van Epe houdt zaterdag 3 september a.s. een fietskijk-ochtend bij het politiebureau aan de Heerderweg.

Kijken
Van 10.00 uur tot 10.30 uur kunnen gedupeerden, die de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, op het bureau komen kijken of hun tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat. Wanneer hun fiets wordt aangetroffen wordt deze direct meegegeven.

Kopen
Aansluitend, tussen 10.30 tot 11.00 uur kunnen gedupeerden die hun fiets niet hebben aangetroffen, een achtergebleven fiets kopen.

Gedupeerden/Kopers dienen ALTIJD het aangiftebewijs te overleggen.

Alle aangetroffen fietsen, uit Epe, Vaassen, Emst en Oene worden op het politiebureau in Epe opgeslagen.

Tevens zijn er in de Politieregio Drenthe ook een aantal fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. Van een aantal is de herkomst nog niet achterhaald en mogelijk zijn deze afkomstig uit onze regio. U kunt deze fietsen bekijken op de site van politie Drenthe. Voor meer info klik hier

donderdag 25 augustus 2011

Scooterrijdster naar ziekenhuis na val

Een 20-jarige scooterrijdster uit Apeldoorn raakte gisteren, woensdag 24 augustus, gewond nadat zij met haar scooter was gevallen. Vermoedelijk moest zij hard remmen voor een auto. De Apeldoornse is naar het ziekenhuis overgebracht. Over haar letsel is nog niets bekend.

De Apeldoornse reed rond 22.25 uur over de Koekoeksweg in Vaassen, toen een auto haar vermoedelijk geen voorrang gaf. De scooterrijdster reageerde door hard te remmen. Vermoedelijk is het voorwiel van de scooter op een putdeksel weggegleden. Er ontstond geen aanrijding tussen de scooter en de auto. De Apeldoornse is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Zowel van de scooterrijdster als van de 22-jarige automobilist uit Vaassen zijn verklaringen opgenomen.

maandag 15 augustus 2011

De scholen zijn weer begonnen

Kinderen blijven kwetsbare groep in verkeer


‘De scholen zijn weer begonnen!’. Met deze slogan vestigt Veilig Verkeer Nederland (VVN) jaarlijks de aandacht op de jeugd die na de vakantie weer deel gaat nemen aan het verkeer. Deze campagne moet er voor zorgen dat alle weggebruikers rekening houden met drommen schoolgaande kinderen tijdens (onder andere) de ochtendspits. En niet ten onrechte, zo blijkt uit de cijfers.

Ieder jaar in augustus/september raken veel kinderen tot veertien jaar betrokken bij een verkeersongeval. Eén op de drie hiervan is onderweg naar school, of komt er juist vandaan. Kinderen blijven een kwetsbare groep in het verkeer. Een kind is namelijk nog niet goed in staat risico’s in te schatten en overzicht te houden. Twee zaken die zeker in het verkeer van levensbelang zijn. VVN raadt ouders aan hun kinderen goed voor te bereiden op de dagelijks af te leggen schoolroute. Zodra kinderen weten waar de gevaren liggen, vallen er beduidend minder slachtoffers.

Andere weggebruikers moeten echter ook weer wennen aan de stoet scholieren die dagelijks de weg op gaat. VVN richt zich dan ook uitdrukkelijk tot hen. Zeker jonge kinderen en groepen scholieren zijn onvoorspelbare weggebruikers. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje.

Jaarlijks vallen er 35 doden te betreuren onder kinderen die onderweg zijn naar school. Daarnaast belanden er ook nog eens 600 scholieren in het ziekenhuis na een verkeersongeval.

De actie van VVN duurt nog tot en met 23 september. Scholieren in schoolregio Midden zijn de eerste die de weg naar de schoolbanken weer moeten vinden. Zij beginnen 15 augustus. De laatste regio (regio Noord) opent 5 september weer haar deuren.

zaterdag 13 augustus 2011

Dronken bestuurder rijdt op velg en lekke band

Een 56-jarige autobestuurder uit de gemeente Apeldoorn, reed in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 augustus met zijn bestelauto op één velg en één lekke band. Samen met mijn collega zag en hoorde ik de auto met heel veel kabaal rijden op de Apeldoornseweg in Vaassen. De bestuurder bleek flink onder invloed van alcohol en werd door ons met zijn auto van de weg gehaald.

Wij zagen de man rond 01.00 uur rijden vanuit het centrum van Vaassen in de richting Apeldoorn. Naast het kabaal, viel de auto op doordat de blanke velg op het wegdek zorgde voor een spoor van vonken dat in de donkere nacht een bijzonder schouwspel opleverde.

Wij gaven de man een stopteken en constateerde dat hij onder invloed verkeerde. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Omdat een ademanalyse mislukte, werd een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Er wordt nog onderzocht waar en hoe de schade aan de beide banden van zijn auto zijn ontstaan.

vrijdag 12 augustus 2011

Bromfietsbrand Vaassen

De politie stelt een onderzoek in naar het in brand steken van een snorfiets. Dit gebeurde donderdag 11 augustus aan de Max de Leuwstraat in Vaassen en de politie zoekt getuigen.

De politie kreeg om 23.15 uur een melding dat drie jongens met een bromfiets liepen. Even later kwam en melding dat aan de Max de Leuwstraat een bromfiets in brand stond en dat drie jongeren wegrenden. De politie is direct ter plaatse gegaan, maar kon de jongens niet meer vinden. Wel troffen zij een brandende snorfiets van het merk Vespa aan.

De politie heeft het brandje geblust en het is nog niet duidelijk van wie de snorfiets is. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 – 8844.

donderdag 11 augustus 2011

Regelmatig inbraken in campers op parkeerplaatsen

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) waarschuwt bezitters van campers voor inbraken tijdens hun overnachting op parkeerplaatsen langs autosnelwegen. Het vermoeden bestaat dat meerdere daders actief zijn.

Sinds april 2011 is 40 keer aangifte gedaan en sinds vorige maand stijgt het aantal incidenten per week.

Het advies van de KLPD is om te overnachten op een camping of als dat niet mogelijk is om in ieder geval geen kostbare spullen in het zicht te laten liggen.

Tevens kunt u het beste de ramen en deuren gesloten te houden maar wees er op bedacht dat ramen en deuren geforceerd kunnen worden. Zet de camper in ieder geval op een verlicht gedeelte van de parkeerplaats.

maandag 8 augustus 2011

Registreer uw waardevolle bezittingen


Als er thuis wordt ingebroken, is dat erg vervelend. Iedereen wil het liefst dat de politie de dader zo snel mogelijk oppakt en de gestolen spullen terugvindt. Voor de politie is het van belang dat mensen een duidelijke omschrijving kunnen geven van de gestolen bezittingen. Dit is niet alleen nodig voor de opsporing van de goederen, en daarmee van de dader, maar ook om aangetroffen gestolen goederen terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaar.

Uit analyses van de politie blijkt dat vooral sieraden, geld, computers (ook laptops) en communicatieapparatuur favoriet zijn bij de woninginbreker. De politie adviseert om van sieraden foto’s te maken en van apparaten in elk geval de serienummers te noteren. Van mobiele telefoons is vooral het zogeheten Imei-nummer van belang. Imei-nummers staan vermeld op de verpakking en in de telefoon.

Laptops, tablets en andere digitale apparaten zijn vrij eenvoudig te voorzien van ‘track en trace’ software. Dankzij deze software, die gebruikt maakt van de GPS zender van het apparaat, kun je vanaf een andere computer zien waar de GPS (en dus het apparaat) zich bevindt. Meer informatie hierover is via de verkoper van het apparaat of via internet te verkrijgen. Tenslotte adviseert de politie om niet te veel contant geld thuis te bewaren en om waardevolle spullen niet in het zicht te leggen. Meer preventietips zijn te vinden op www.politiekeurmerk.nl.

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Bel direct de politie via 0900-8844. In acute situaties kunt u het alarmnummer 112 bellen.

Meer inbraken
In 2010 zijn er in de regio Noord- en Oost-Gelderland 2455 woninginbraken gepleegd. In 2011 zijn er tot nu toe 1609 woninginbraken geweest. Dit is een verhoging van ruim 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (1365 inbraken tot en met juli 2010). Het politiekorps vindt dit onacceptabel en heeft speciale woninginbrakenteams ingezet. Ook wordt er extra gecontroleerd op het in bezit hebben van inbrekerswerktuig bij routinecontroles. Op de NW-Veluwe werken politie en gemeenten de komende tijd samen om inwoners extra alert te maken op woninginbraken en preventiemaatregelen.

woensdag 3 augustus 2011

Vaassenaar verdacht van poging tot moord op fietser

De politie heeft dinsdag 2 augustus een 39-jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van poging tot moord cq doodslag op een 45-jarige plaatsgenoot.

De 39-jarige wordt er van verdacht, met zijn personenauto opzettelijk te zijn ingereden op zijn fietsende dorpsgenoot. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hij liep onder meer gebroken ribben en beenletsel op.

Het incident vond plaats op maandagmiddag 25 juli. Het slachtoffer fietste tussen 17.00 en 18.00 uur aan de rechterzijde van de Woestijnweg in Vaassen en werd daar volgens zijn zeggen opzettelijk aangereden door een tegemoet komende personenauto, bestuurd door de 39-jarige Vaassenaar.

Het slachtoffer kwam onder de auto terecht en werd met gebroken ribben en beenletsel opgenomen in het ziekenhuis.

Tijdens het politieonderzoek bleek de verdachte voortvluchtig. Hij meldde zich dinsdag 2 augustus bij het politiebureau in Apeldoorn en werd daar direct aangehouden.

Het motief voor het incident is nog niet duidelijk. Beide mannen kenden elkaar en leefden op gespannen voet met elkaar.

De verdachte is door de politie voor nader onderzoek ingesloten en wordt vrijdag a.s. voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen.

Het slachtoffer verblijft nog in het ziekenhuis.

De politie roept getuigen van het incident op zich te melden bij de politie op nummer 0900-8844.