politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

vrijdag 27 januari 2012

Oudere vrouw slachtoffer van babbeltruc

Een bewoonster aan de Marijkeweg in Vaassen is donderdag 26 januari het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Van bejaarde vrouw is op slinkse wijze geld afhandig gemaakt.

Er werd rond 15:15 uur aangebeld bij de oudere vrouw. Een onbekende man wist met een smoes geld van haar afhandig te maken en is vervolgens in onbekende richting verdwenen.

Het signalement van de dader luidt: een man van ongeveer 22 jaar met een normaal postuur. Hij droeg een blauw jack en had donker haar. Verder had de man een fiets bij zich. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Advies
De politie roept mensen met klem op om alert te zijn en niet zomaar een onbekende binnen te laten of geld te geven. Heeft u bejaarde ouders? Dan adviseert de politie om dit onderwerp met hen te bespreken.

zondag 22 januari 2012

Electrische damesfiets ontvreemd

Op vrijdagmiddag 20 januari 2012, rond 16:00, werd er bij de C1000, zijde Kosterstraat (Kruidvat) een dure, grijze electrische damesfiets ontvreemd.


Het betrof een grijze Elobike Sparta ION l, damesfiets. Heeft u iets gezien? Laat het mij a.u.b. weten via 0900-8844.

zaterdag 21 januari 2012

Duo verhoord over drie (poging) inbraken

De politie heeft een onderzoek naar woninginbraken in Vaassen afgerond. Twee mannen (18 en 26 jaar) uit de gemeente Epe zijn aangehouden en verhoord. Zij zouden bij drie leegstaande woningen in de Vogelbuurt in Vaassen ingebroken hebben. Bij twee woningen lukte dat niet.

Tussen donderdag- en vrijdagmiddag 16 december was er ingebroken bij een leegstaande woning aan de Spechtstraat in Vaassen. Men had een ruit vernield en ging er na de inbraak zonder buit vandoor. Op dezelfde dag is er bij een andere woning aan de Spechtstraat en een woning aan de Sperwerstraat gepoogd in te breken. De politie stelde een onderzoek in en op woensdag 18 januari kon de 18-jarige jongeman worden aangehouden. Een dag later is een 26-jarige man aangehouden. De politie heeft een uitgebreide verklaring van het tweetal opgenomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsdiefstal
De tiener is ook verhoord over een fietsdiefstal die op 4 december bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Vaassen is gepleegd. Tijdens het onderzoek bleek dat hij ook in die zaak als verdachte kon worden aangemerkt. Ook hiervan maakt de politie proces-verbaal op tegen de jongeman.

woensdag 4 januari 2012

Nieuwe politiechef voor team Epe-Heerde-Hattem

Met ingang van 1 december 2011 heeft teamchef Danny Moolhuizen, teamchef van het politieteam Epe-Heerde-Hattem, zijn functie als teamchef neergelegd.

Danny Moolhuizen blijft werkzaam binnen de politieregio Noord- en Oost-Gelderland en gaat als projectleider aan de slag.

Teamchef Jan Bijsterbosch is per 1 december 2011 benoemd tot teamchef van het politieteam van Epe-Heerde-Hattem.

Jan Bijsterbosch werkte de afgelopen vijf jaar als teamchef bij het politieteam Ermelo/Putten en daarvoor als teamchef bij het politieteam Nunspeet.