politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

dinsdag 20 december 2011

Politie zoekt bestuurder na aanrijding fietsster

Op vrijdag 16 december is een 76-jarige vrouw uit Vaassen gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een fiets. De automobilist is na de aanrijding kort gestopt, maar daarna weer verder gereden. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder.

Een fietsster reed vrijdag rond 15.30 uur op de Dorpsstraat in Vaassen, toen zij de Marijkeweg wilde passeren en werd aangereden door een groene auto. De fietsster, een 76-jarige vrouw uit Vaassen, kwam hierbij en ten val.

De automobilist stapte uit, maar is kort daarna weer verder gereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw werd ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie wil graag in contact komen met de automobilist of getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

vrijdag 2 december 2011

Politie zoekt jongelui op fiets i.v.m. beroving

In het onderzoek naar de beroving van een vrouw bij een afstortkluis van een bank aan de Marijkeweg in Vaassen zoekt de politie contact met enkele jongeren die op de parkeerplaats tegenover de bank stonden. Eén van hen was op een lichtkleurige mountainbike. De beroving vond op donderdag 24 november plaats. Getuigen kunnen zich melden op 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

In het onderzoek naar de beroving van een vrouw bij een afstortkluis aan de Marijkeweg in Vaassen heeft de politie informatie gekregen dat tussen 16:20 en 16:30 uur een groepje jongelui met de fiets op de parkeerplaats aan de Marijkeweg (tegenover de bank en het makelaarskantoor) heeft gestaan. Eén van de fietsers was met een lichtkleurige mountainbike. De politie wil graag met deze fietsers in contact komen.

Beroving
De beroving vond de bewuste donderdag omstreeks 16.45 uur plaats. Een medewerkster van een bedrijf stond op het punt om geld af te storten bij een bankgebouw op de hoek Dorpsstraat/Marijkeweg in Vaassen. De afstortgelegenheid bevindt zich aan de Marijkeweg.

Plotseling kwam er een man op haar afrennen, die kans zag het geld te grijpen, waarna hij er in eerste instantie lopend vandoor ging. In de buurt, zo blijkt, had hij een fiets staan. Hiermee is hij in de richting van de Torenstraat gevlucht.

Te kleine fiets
De blanke verdachte voldoet aan het volgende signalement: zijn leeftijd is tussen de 18 en 30 jaar, hij in ongeveer 1.70 à 1.80m, een slank postuur en een smal gezicht. Hij droeg donkere kleding. Opvallend was dat hij voor zijn lengte op een te kleine fiets reed.

De politie wil graag in contact met komen met de getuigen die voor de komst van de politie weg waren gegaan. Zij en ook anderen die tips over de beroving hebben, kunnen bellen met 0900- 8844.