politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

donderdag 19 augustus 2010

Aangehouden voor bezit harddrugs

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 19 augustus in het centrum van Vaassen een 18-jarige jongen uit Vaassen aangehouden voor het bezit van harddrugs.

De politie hield toezicht tijdens de dorpsavond in het centrum van Vaassen. Rond 00:30 uur signaleerde de politie een verdachte situatie en hielden agenten een 18-jarige jongen ter controle staande. Hij bleek in het bezit van een hoeveelheid speed en twee zakjes wiet. De politie heeft de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De hoeveelheid drugs is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

vrijdag 13 augustus 2010

Verdachten van inbraak en diefstal aangehouden

Vaassen, 12-08-2010

De politie heeft woensdagavond 11 augustus met hulp van beveiligingsmedewerkers een 40-jarige man uit Epe en een 38-jarige vrouw uit Vaassen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal van koper.

De politie had een melding gekregen dat beveiligingsmedewerkers de 40-jarige man hadden aangehouden nadat zij hem hadden betrapt op een bedrijfsterrein aan de Runnenbergweg in Vaassen. De man was door een gat in het hekwerk binnengekomen en had een tas met inbrekerswerktuig bij zich.

Er bleek op het terrein koper losgemaakt te zijn, vermoedelijk om deze te kunnen stelen.

Even later troffen, op de bike surveillerende, agenten de 38-jarige vrouw aan in het voertuig dat bij de diefstal betrokken was. Zij reed op de Viskweekweg in Emst, een weg die achter het betreffende bedrijfsterrein loopt.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnende bestuurder onder invloed

Vaassen, 12-08-2010

De politie heeft in de nacht van woensdag 11 augustus op donderdag 12 augustus een 23-jarige automobilist uit Vaassen [beginnend bestuurder] aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de 23-jarige Vaassenaar op de Krugerstraat staande voor een controle. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,7 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

woensdag 11 augustus 2010

Bezoek aan Cavente kinderdorp 2010

Cavente kinderdorp; een begrip in Vaassen en omstreken.

Dit jaar organiseert de stichting Cavente voor de 28e keer, traditiegetrouw in de laatste week van de zomervakantie, het Cavente Kinderdorp op de dorpsweide aan de Ireneweg in Vaassen.

Tijdens het 4-daagse evenement, dit jaar van 10 t/m 13 augustus, worden er voor de kinderen [t/m 12 jaar] in het kinderdorp allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen hutten bouwen, knutselen, fietscrossen, tekenen, schilderen, etc. etc. etc.

Op dinsdag 10 augustus heb ik, tijdens mijn wijksurveillance, een bezoek gebracht aan het Cavente Kinderdorp, waar veel kinderen druk bezig waren met diverse activiteiten. Eenmaal op het terrein had ik al snel een groot aantal kinderen om me heen en heb ik veel vragen beantwoord over mijn werk en uitrustingstukken zoals handboeien en pistool. Op mijn vraag hoe ze het Cavente kinderdorp vonden, hoefde ze niet lang na te denken en was het antwoord eenduidig, namelijk; GEWELDIG.

Tijdens mijn rondwandeling over het terrein viel mij het bijzonder grote aantal vrijwilligers op. Goed om te zien dat er onder hen ook heel veel jonge vrijwilligers waren. Uiteraard heb ik met een aantal vrijwilligers gesproken over het Cavente kinderdorp en alles wat daar bij komt kijken. Allen waren bijzonder enthousiast en hadden duidelijk plezier in wat ze deden. Uiteraard ontbrak tijdens één v/d gesprekken de koffie niet, waarvoor nog hartelijk dank. Tijdens één van de gesprekken bleek dat op de eerste dag ruim 500 kinderen het Cavente kinderdorp hadden bezocht.

Na mijn bezoek aan het Cavente kinderdorp kon ik maar één ding concluderen, namelijk EEN GEWELDIG EVENEMENT voor de jeugd. Complimenten aan het bestuur van de stichting Cavente en de vele vrijwilligers.

kijk voor meer informatie en nieuws over de stichting Cavente en het Cavente kinderdorp op http://www.cavente.nl