politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

vrijdag 16 september 2011

Wijkbewoner voorkomt diefstal electrische fiets

Op dinsdag 13 september is er bij de DEKA markt in Vaassen geprobeerd een afgesloten electrische fiets weg te nemen.

Omstreeks 13.45 uur zag een getuige dat een manspersoon veel belangstelling toonde voor een [naast de bloemenstellingen staande] electrische fiets, deze oppakte en er vervolgens mee richting de parkeerplaats naast de DEKA markt aan de Margrietweg liep.

Op de parkeerplaats stond een [bordeaux] rode oud model personenauto met Nederlands kenteken. De inzittende stapte uit op het moment dat de man met de fiets er aan kwam lopen en opende de achterklep van de auto.

De getuige is voor de auto gaan staan om te voorkomen dat men de fiets in de auto zou laden en er mee weg zou rijden. Beide "heren" schrokken hier kennelijk van en maakten zich uit de "voeten". De bestuurder stapte in de auto en reed via de Kerkweg in de richting van de Beatrixweg. De andere man liep via "Ireneveld" in de richting van de Beatrixweg.

De fiets werd achtergelaten en kon korte tijd later worden opgehaald door de gelukkige rechtmatige eigenaar.

Dank, waardering en compliment gaat uit naar de oplettendheid en handelswijze van de getuige/wijkbewoner.

auto:
personenauto, kleur [bordeaux] rood, oud model, Nederlands kenteken

bestuurder:
donker haar, donker gekleed

man die fiets pakte:
ongeveer 30 jaar, ongeveer 1.76 m, glad kaal hoofd, sportief/slank figuur, wit glimmend trainingspak met mogelijk rood streepje.

Heeft u [nadere] informatie met betrekking tot de auto en/of één van de twee mannen, dan hoor ik het graag. U kunt uw informatie kwijt via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten