politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

zaterdag 21 januari 2012

Duo verhoord over drie (poging) inbraken

De politie heeft een onderzoek naar woninginbraken in Vaassen afgerond. Twee mannen (18 en 26 jaar) uit de gemeente Epe zijn aangehouden en verhoord. Zij zouden bij drie leegstaande woningen in de Vogelbuurt in Vaassen ingebroken hebben. Bij twee woningen lukte dat niet.

Tussen donderdag- en vrijdagmiddag 16 december was er ingebroken bij een leegstaande woning aan de Spechtstraat in Vaassen. Men had een ruit vernield en ging er na de inbraak zonder buit vandoor. Op dezelfde dag is er bij een andere woning aan de Spechtstraat en een woning aan de Sperwerstraat gepoogd in te breken. De politie stelde een onderzoek in en op woensdag 18 januari kon de 18-jarige jongeman worden aangehouden. Een dag later is een 26-jarige man aangehouden. De politie heeft een uitgebreide verklaring van het tweetal opgenomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsdiefstal
De tiener is ook verhoord over een fietsdiefstal die op 4 december bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Vaassen is gepleegd. Tijdens het onderzoek bleek dat hij ook in die zaak als verdachte kon worden aangemerkt. Ook hiervan maakt de politie proces-verbaal op tegen de jongeman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten