politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

maandag 31 mei 2010

Een spreekbeurt houden of werkstuk maken over de politie?

Met de informatie die je op www.politie.nl vindt, draai je je hand er niet voor om. Klik ook eens door de rest van de site. Zeker als je wat ouder bent, zul je daar veel nuttige informatie vinden. En als je het helemaal goed wilt doen, kijk je ook nog even op de site van jouw korps. Een spreekbeurt waarbij je ingaat op de situatie bij jou in de buurt, scoort vaak nog beter.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
1. Wat doet de politie
2. Het gewone politiewerk
3. Speciale taken
4. Politieorganisatie
5. Samenwerken
6. Hoe herken je een agent
7. Geschiedenis
8. Politiedieren
9. Politiespullen

klik HIER om naar de pagina werkstukken op www.politie.nl te gaan.

vrijdag 28 mei 2010

Bekeuringen voor fout parkeren

Tijdens parkeercontroles van half december 2009 t/m 1 april 2010 hebben de politie en de gemeente Epe 142 bekeuringen uitgeschreven. Politie en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) van de gemeente Epe hebben de afgelopen maanden extra aandacht besteed aan parkeeroverlast. Het accent lag vooral op parkeeroverlast in de woonwijken maar ook op het parkeren buiten de toegestane vakken.

Nadat bewoners via de pers en de gemeentelijke website waren geïnformeerd over de extra controles, werden fout geparkeerde auto’s drie weken lang gewaarschuwd met een flyer op de voorruit. Daarna startte de daadwerkelijk controles en werden en bekeuringen uitgeschreven. Na deze actie blijft parkeeroverlast een vast onderdeel van de handhaving.

Doel van de actie was om de hinder en overlast door foutparkeren terug te dringen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Het extra toezicht was een reactie op klachten die de gemeente en politie met regelmaat binnenkrijgt over parkeeroverlast. In woonwijken gaat het veelal om parkeren op invalidenparkeerplaatsen, parkeren op de stoep, parkeren binnen 5 meter van kruisingen, parkeren op groenstroken/gazons of parkeren voor in-/uitritten. Dit levert niet alleen hinderlijke, maar soms ook gevaarlijke situaties op.

bron: gemeente Epe [www.epe.nl]

donderdag 27 mei 2010

Geldboetes innen en verkeerscontroles in de wijk

Vanochtend samen met een aantal collega’s een zogenaamde handhavingdienst gehouden in mijn wijk Vaassen Zuid-West en de wijk van mijn collega Ton Weijland; Vaassen Noord-Oost/Emst.

Naast korte gerichte [snelheid/gordel] en algemene verkeerscontroles op verschillende locaties binnen de 2 wijken, werd er ook aandacht geschonken aan nog openstaande boetes van verschillende wijkbewoners.


KRUGERSTRAAT VAASSEN:
Tussen 07.45 en 08.45 uur werd op deze locatie een gerichte snelheidscontrole gehouden. Enige tijd geleden werden er op deze locatie door mij samen met leerlingen van groep 6 van de Rotonde en ‘t Mozaïek al twee controles gehouden, waarbij “snelheidsovertreders” geen bekeuring kregen maar een “opvoedkundig” gesprek van de kinderen.

Vandaag geen “opvoedkundig” gesprek bij een geconstateerde snelheidsovertreding, maar een bekeuring.

Op deze schoolroute in de 30 km/u zone werden 9 bekeuringen voor snelheid en 1 bekeuring voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven. Hoogste snelheid bedroeg 52 km/u.

INDUSTRIEWEG/KOEKOEKSWEG VAASSEN:
Van 08.45 tot 09.45 werd er op deze locatie gecontroleerd op de snelheid en het dragen van de autogordel. Genoemde locatie betreft een route naar het dorp en sportvoorzieningen. Ook op deze locatie is de maximum snelheid 30 km/u. Met betrekking tot het dragen van autogordels werden geen overtredingen geconstateerd. Voor wat betreft de snelheid reden 9 bestuurders/bestuursters te hard. Allen werden staande gehouden en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 55 km/u.

KANAALWEG EMST:
Van 10.30 tot 11.15 werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Kanaalweg te Emst. Op de Kanaalweg geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Op deze locatie werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Hoogste snelheid was 77 km/u.

HOOFDWEG EMST:
Op deze doorgaande weg binnen de bebouwde kom werd tussen 11.15 en 12.15 een algemene verkeerscontrole gehouden. Op deze locatie werden 2 bekeuringen uitgeschreven. 1x voor het niet dragen van de autogordel en 1x voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.

INNEN OPENSTAANDE BOETES:
Naast de verkeerscontroles werd er ruim aandacht geschonken aan openstaande boetes. Een groot aantal wijkbewoners die nog één of meerdere boetes open hadden staan werden bezocht. In totaal werd er voor een bedrag van € 572,51 aan openstaande boetes geïnd.
Bij één van de betrokkenen werd de auto in beslag genomen omdat men de boete niet kon/wilde betalen. Zodra de boete alsnog betaald wordt krijgt men de auto terug.

Soortgelijke handhavingsdagen zullen de komende maanden vaker gehouden en herhaald worden binnen de gemeente Epe, op steeds wisselende locaties.

vrijdag 14 mei 2010

Zakkenrollen


[twitter bericht politie Vaassen Zuid-West donderdag 13 mei 2010]

Het zal je maar gebeuren: tijdens het bezoek aan een braderie/markt of in een winkel/warenhuis ontdek je opeens dat je portemonnee gerold is. Dat is dan heel erg jammer, want je bent je geld en eventuele bankpassen kwijt! Maar het idee dat er iemand aan je heeft gezeten, of dicht bij je in de buurt is geweest, is voor veel mensen nog vervelender. Het is een schrale troost maar............ iedereen kan slachtoffer worden van zakkenrollerij.

Zakkenrollers slaan bij voorkeur toe op drukke locaties, zoals warenhuizen, winkelstraten, markten, pleinen, (sport)evenementen en de bus en trein. Allemaal plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn en waar de aandacht wordt afgeleid door allerlei andere zaken.

De volgende tips kunnen misschien voorkomen dat je het slachtoffer van zakkenrollers wordt of dat je bankrekening geplunderd wordt.

■ Stop portemonnee, portefeuille of contant geld bij voorkeur in een binnenzak. Liefst een zak die met een rits of knopen dicht kan en die tegen het lichaam aan zit.
■ Neem niet teveel contant geld mee.
■ Let heel goed op in gedrang en ook wanneer iemand tegen je aanloopt. Zakkenrollers werken vaak met meerdere personen samen. Als de één je afleidt, kan een ander toeslaan.
■ Bewaar bankpas en pincode nooit bij elkaar, nog beter is de pincode uit het hoofd te leren.
■ Maak het afkijken van de pincode onmogelijk, scherm tijdens het intoetsen je pincode af door bijvoorbeeld je hand erboven te houden.
■ Geef NOOIT je pinpas uit handen, ook niet in een winkel.
■ Neem geen waardevolle goederen mee die je toch niet nodig hebt. Dure juwelen of horloges zijn buitenkansjes voor zakkenrollers.
■ Houd altijd je tas in de gaten en stop er bij voorkeur geen portemonnee in. Draag je tas vast onder de arm of met de riem schuin over het lichaam. Draag de klep van de tas altijd naar het lichaam toe, de klep naar buiten maakt het erg makkelijk om in de tas te komen.
■ Rugzakken zijn een mooi doelwit voor zakkenrollers. Met een scheermesje snijden ze in een fractie van een seconde de achterkant open en waardepapieren of geld ben je kwijt voordat je er erg in hebt.
■ Is je portemonnee, ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gerold, blokkeer dan zo snel mogelijk de bankpas(sen).
■ Tot slot..... doe altijd aangifte bij de politie!

donderdag 13 mei 2010

Leerlingen controleren snelheid

Leerlingen uit groep 6 van cbs 't Mozaïek bonden dinsdagmorgen op de Krugerstraat de strijd aan met "snelheidsduivels".
Samen met een aantal [verkeers]ouders en mij gingen ze de straat op om automobilisten te wijzen op hun onverantwoorde rijgedrag in de buurt van de scholen, waaronder hun school.


Op de Krugerstraat wordt regelmatig harder gereden dan de toegestane 30 km/u. Hier werd vandaag een stokje voor gestoken: de snelheid van alle bestuurders werd door mij en de leerlingen gecontroleerd met behulp van de "lasergun". Alle bestuurders/bestuursters die zich niet aan de snelheid hielden werden door mij staande gehouden en vervolgens door leerlingen aangesproken op het rijgedrag.


Normaal gesproken krijgt iedere bestuurder/bestuurster die te hard rijdt een geldboete. Vandaag geen geldboete, maar een "opvoedkundig gesprek" met een aantal leerlingen. De leerlingen, school, verkeersouders en de politie hopen dat automobilisten na deze actie meer op hun snelheid gaan letten.