politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

donderdag 27 mei 2010

Geldboetes innen en verkeerscontroles in de wijk

Vanochtend samen met een aantal collega’s een zogenaamde handhavingdienst gehouden in mijn wijk Vaassen Zuid-West en de wijk van mijn collega Ton Weijland; Vaassen Noord-Oost/Emst.

Naast korte gerichte [snelheid/gordel] en algemene verkeerscontroles op verschillende locaties binnen de 2 wijken, werd er ook aandacht geschonken aan nog openstaande boetes van verschillende wijkbewoners.


KRUGERSTRAAT VAASSEN:
Tussen 07.45 en 08.45 uur werd op deze locatie een gerichte snelheidscontrole gehouden. Enige tijd geleden werden er op deze locatie door mij samen met leerlingen van groep 6 van de Rotonde en ‘t Mozaïek al twee controles gehouden, waarbij “snelheidsovertreders” geen bekeuring kregen maar een “opvoedkundig” gesprek van de kinderen.

Vandaag geen “opvoedkundig” gesprek bij een geconstateerde snelheidsovertreding, maar een bekeuring.

Op deze schoolroute in de 30 km/u zone werden 9 bekeuringen voor snelheid en 1 bekeuring voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven. Hoogste snelheid bedroeg 52 km/u.

INDUSTRIEWEG/KOEKOEKSWEG VAASSEN:
Van 08.45 tot 09.45 werd er op deze locatie gecontroleerd op de snelheid en het dragen van de autogordel. Genoemde locatie betreft een route naar het dorp en sportvoorzieningen. Ook op deze locatie is de maximum snelheid 30 km/u. Met betrekking tot het dragen van autogordels werden geen overtredingen geconstateerd. Voor wat betreft de snelheid reden 9 bestuurders/bestuursters te hard. Allen werden staande gehouden en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 55 km/u.

KANAALWEG EMST:
Van 10.30 tot 11.15 werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Kanaalweg te Emst. Op de Kanaalweg geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Op deze locatie werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Hoogste snelheid was 77 km/u.

HOOFDWEG EMST:
Op deze doorgaande weg binnen de bebouwde kom werd tussen 11.15 en 12.15 een algemene verkeerscontrole gehouden. Op deze locatie werden 2 bekeuringen uitgeschreven. 1x voor het niet dragen van de autogordel en 1x voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.

INNEN OPENSTAANDE BOETES:
Naast de verkeerscontroles werd er ruim aandacht geschonken aan openstaande boetes. Een groot aantal wijkbewoners die nog één of meerdere boetes open hadden staan werden bezocht. In totaal werd er voor een bedrag van € 572,51 aan openstaande boetes geïnd.
Bij één van de betrokkenen werd de auto in beslag genomen omdat men de boete niet kon/wilde betalen. Zodra de boete alsnog betaald wordt krijgt men de auto terug.

Soortgelijke handhavingsdagen zullen de komende maanden vaker gehouden en herhaald worden binnen de gemeente Epe, op steeds wisselende locaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten