politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

vrijdag 28 mei 2010

Bekeuringen voor fout parkeren

Tijdens parkeercontroles van half december 2009 t/m 1 april 2010 hebben de politie en de gemeente Epe 142 bekeuringen uitgeschreven. Politie en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) van de gemeente Epe hebben de afgelopen maanden extra aandacht besteed aan parkeeroverlast. Het accent lag vooral op parkeeroverlast in de woonwijken maar ook op het parkeren buiten de toegestane vakken.

Nadat bewoners via de pers en de gemeentelijke website waren geïnformeerd over de extra controles, werden fout geparkeerde auto’s drie weken lang gewaarschuwd met een flyer op de voorruit. Daarna startte de daadwerkelijk controles en werden en bekeuringen uitgeschreven. Na deze actie blijft parkeeroverlast een vast onderdeel van de handhaving.

Doel van de actie was om de hinder en overlast door foutparkeren terug te dringen en gevaarlijke situaties te voorkomen. Het extra toezicht was een reactie op klachten die de gemeente en politie met regelmaat binnenkrijgt over parkeeroverlast. In woonwijken gaat het veelal om parkeren op invalidenparkeerplaatsen, parkeren op de stoep, parkeren binnen 5 meter van kruisingen, parkeren op groenstroken/gazons of parkeren voor in-/uitritten. Dit levert niet alleen hinderlijke, maar soms ook gevaarlijke situaties op.

bron: gemeente Epe [www.epe.nl]

3 opmerkingen:

  1. Helaas nooit iemand gezien in de Gandhiweg. Zeker niet s-avonds als iedereen thuis is en de meeste auto's er zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Soms wordt een auto met twee wielen op de stoep geparkeerd omdat er anders een onoverzichtelijke situatie zou ontstaan voor het doorstromende verkeer. Levert dit ook een bon op?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste "Anoniem",

    Ook het parkeren met twee wielen op de stoep kan een parkeerbon opleveren. Behalve het feit dat wettelijk gezien een auto gebruik moet maken van de rijbaan [dus ook voor parkeren]levert parkeren op het trottoir ook regelmatig schade op aan de bestrating van het trottoir. Levert "gevaar" op voor voetgangers en kosten voor de gemeente [lees gemeenschap] om dit regelmatig te herstellen.
    Mocht het parkeren op een locatie toch een wat onoverzichtelijke situatie opleveren voor het verkeer, dan moet de vraag gesteld worden of je de auto daar dan wel zou moeten parkeren of zou de locatie eens aangekaart moeten worden bij de verkeerskundige van de gemeente.

    Met vriendelijke groet,
    John Elskamp

    BeantwoordenVerwijderen