politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 27 juli 2011

Burgernet: heeft u zich al aangemeld?

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie. Doel van Burgernet is het vergroten van de veiligheid in de woon- en werkomgeving. Inwoners kunnen daar heel eenvoudig een actieve bijdrage aan leveren door zich aan te melden via www.burgernet.nl.

Meer oren en ogen
Iedereen die zich aanmeldt bij Burgernet krijgt een berichtje wanneer er in zijn/haar directe omgeving sprake is van bijvoorbeeld een overval, een inbraak, een of een vermist kind. Deelnemers van Burgernet krijgen vervolgens een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon, of een SMS of mailtje, met het verzoek uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Als de Burgernetactie ten einde is, ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Een ramp, wat te doen?
Burgernet kan ook een belangrijk communicatiemiddel zijn wanneer de overheid of de hulpdiensten burgers willen informeren over bijvoorbeeld grote ongelukken, onbeheersbare natuurbranden, langdurige stroomstoringen enz.

Burgernet vervangt SMS-Alert
Burgernet vervangt geleidelijk het bestaande SMS-Alert en biedt de mogelijkheid naast SMS nu ook spraakberichten en mails te versturen. Aan alle deelnemers aan SMS-Alert op de NW Veluwe wordt de komende week gevraagd zich nu aan te melden voor Burgernet. Uiteraard kunnen ook mensen die niet meedoen met SMS-Alert zich aanmelden voor Burgernet.

Meedoen kan als je 16 jaar of ouder bent en je registreert. Burgernet is niet anoniem. Maar het kost u niets, terwijl u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van de eigen wijk kunt leveren. Op de website www.burgernet.nl is uitgebreide informatie en een filmpje over Burgernet te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten