politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 13 juli 2011

Wees alert op oplichters op straat. Gouden ketting weg na "babbeltruc"

De afgelopen dagen hebben onbekende personen door middel van een truc geprobeerd om bij meerdere vrouwen een [gouden]halsketting te stelen. In Wezep lukte dit door de alerte reactie van de betrokken vrouw niet. In Winterswijk lukte dit echter wel.

In Wezep werd de vrouw door nog onbekende personen op straat aangesproken. Men wilde haar sieraden te koop aanbieden. Op het moment dat de vrouw één van hun sieraden paste, probeerde men haar eigen halsketting weg te nemen, wat niet lukte.


In Winterswijk werd een vrouw op straat in het Duits aangesproken door een licht getinte vrouw met donker haar die de weg vroeg. Nadat de Winterswijkse de vrouw te woord had gestaan, gaf de onbekende vrouw haar als blijk van dank een gouden ketting en wilde die om de nek van de vrouw doen. Toen de vrouw dit weigerde en verder wilde lopen, stapte de onbekende vrouw bij een manspersoon in een grijze auto, die wegreed in de richting van Winterswijk en Aalten. Kort daarna merkte de Winterswijkse dat haar eigen gouden ketting verdwenen was. Deze is kennelijk ongemerkt door de onbekende vrouw weggenomen toen zij haar de andere ketting om wilde doen.

Het vermoeden is dat diverse groepjes zich bezig houden met dergelijke praktijken. De politie vraagt het winkelend publiek om alert te zijn. Met tips kan men bellen op 0900 – 8844.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten