politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

dinsdag 9 maart 2010

Bijeenkomst verkeersouders

Vanavond samen met mijn collega Rob v Pijkeren [wijkagent Epe-Oost/Oene]de door VVN afdeling Epe georganiseerde verkeersbijeenkomst voor verkeersouders en verkeerscommissieleden van de basisscholen uit de gemeente Epe bezocht. De avond werd gehouden in basisschool 't Mozaïek locatie Veldeksterweg te Vaassen.

Behalve een aan aantal leden van VVN afdeling Epe, een groot aantal verkeersouders en verkeerscommissieleden ook een tweetal gasten, te weten Dhr. Henk Hendriks van de landelijke fietsersbond en Dhr. Jan Westerik, verkeersadviseur educatie van VVN.

Na de opening door Dini Kornegoor, contactpersoon verkeersouders VVN afdeling Epe werd er onder leiding van Dhr. Henk Hendriks gesproken en gediscussieerd over het vraagstuk "hoe maken we het veiliger bij school voor de fietsers en voetgangers". Met name de rol van de diverse "partijen" [leerlingen, ouders, verkeersouders, leerkrachten, gemeente, politie, etc.] en maatregelen [drempels, wegversmallingen, 30 km/u zones, etc.] werden hierbij belicht.

Na een korte pauze was vervolgens het woord aan Dhr. Jan Westerik. Hij behandelde het onderwerp "van 8 naar 1". Met andere woorden; hoe zorgen we ervoor dat de leerlingen van groep 8 straks veilig naar hun nieuwe [middelbare] school kunnen gaan. In zijn "workshop" werd aan de verkeersouders en verkeerscommissieleden een aantal tips en trucs meegegeven om binnen hun school via een project de kinderen voor te bereiden op hun nieuwe [verkeers] situatie in het nieuwe schooljaar.

Rond 22.00 uur was het laatste woord aan Dini Kornegoor, die een ieder bedankte voor zijn of haar komst en inzet.

Gezien de onderwerpen, de levendige discussies en de uitgewisselde ervaringen een zinvolle en geslaagde avond. En uiteraard alles ten behoeve van een veilig verkeersklimaat voor de schoolgaande jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten