politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

maandag 13 december 2010

SAMEN VOOR EEN VEILIGE REGIO

De politie Noord- en Oost Gelderland werkt dagelijks aan uw veiligheid. Met succes! U woont in één van de veiligste regio's van Nederland en de criminaliteitscijfers dalen nog steeds.
Toch is elke inbraak, elke vernieling en elke diefstal er één teveel. Daar kunnen wij samen iets aan doen. Een veilige samenleving is immers een verantwoordelijkheid van de politie én van uzelf. In dit artikel vindt u enkele tips en adviezen over wat u zelf kunt doen. En mocht er toch iets gebeuren, met u of uw eigendommen, doe dan in elk geval aangifte.


Wat kunt u doen?

• Waak over uw eigen omgeving.
Meld geweld, diefstal en vandalisme altijd bij de politie. Dat kan via het politietelefoonnummer 0900-8844. Betrapt u iemand op heterdaad, bel dan meteen 112.
• Laat overlast niet escaleren.
Maak overlast, in welke vorm dan ook, zo snel mogelijk bespreekbaar met de veroorzaker. Lukt dit niet, schakel dan uw wijkagent in via 0900-8844.
• Beveilig uw woning.
Zorg niet alleen voor goed hang- en sluitwerk, maar gebruik het ook! Een woning die is beveiligd volgens het
Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft 90 procent minder kans op inbraak.
• Voorkom inbraak in uw auto.
Laat geen waardevolle spullen, zichtbaar of onzichtbaar, achter in uw auto. Een ruit is immers zo ingetikt.
• Geef fietsendieven geen kans.
Zet uw fiets goed op slot en bij voorkeur vast aan een hek of paal. Kies voor degelijke veiligheidssloten én laat uw
fiets merken.
• Registreer waardevolle goederen.
Leg gegevens, zoals type- en serienummers, zorgvuldig vast en bewaar ze op een veilige plek. Deze gegevens hebt u nodig bij het doen van aangifte en bij opgave aan uw verzekering.


Doe altijd aangifte!

Wordt u toch slachtoffer van een misdrijf? Doe dan altijd aangifte! Zonder uw aangifte kunnen wij de dader niet opsporen. Aangifte doen kan tegenwoordig heel snel en efficiënt. Vaak zelfs vanuit uw eigen huis via internet! Kijk op www.politie.nl en klik op 'Aangifte'. Als u liever persoonlijk aangifte wilt doen, of slachtoffer bent van een ernstiger misdrijf, kunt u aangifte doen op afspraak. Belt u hiervoor eerst 0900-8844. Wij zorgen er dan voor dat u snel en goed wordt geholpen.


Dag en nacht bereikbaar

De politie van de regio Noord- en Oost Gelderland staat dag en nacht voor u klaar. In noodgevallen zijn wij te bereiken via het bekende alarmnummer 112.
Voor minder dringende zaken of het maken van een afspraak kunt u 24 uur per dag contact met ons opnemen via telefoonnummer 0900-8844.
Binnenlopen op het politiebureau kan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur.
Wilt u echter een gesprek met een agent, of op het politiebureau aangifte doen, maakt u dan altijd eerst een afspraak via 0900-8844.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten