politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

dinsdag 15 februari 2011

Vertel het ons

112, als elke seconde telt
Heb je met spoed de politie, een ambulance of de brandweer nodig? Bel 112! Bijvoorbeeld als je slachtoffer bent van een (ernstig) misdrijf of een misdaad ziet gebeuren. Of als er een ongeval is gebeurd en je direct hulp nodig hebt.

Kijk voor meer informatie op www.112.nl

Geen spoed, wel politie? Bel dan 0900 8844
Als er geen haast bij is, maar je wilt wel contact met de politie in jouw regio, bel dan 0900 8844. Dit nummer geldt voor alle politiebureaus in heel Nederland. Je kunt dit nummer bellen tegen lokaal gesprekstarief. Op dit nummer kun je terecht als je vragen en problemen hebt die niet spoedeisend zijn. Als het nodig is, wordt je snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau.

Via 0900-8844 kun je ook een afspraak maken om bij het poitiebureau aangifte te doen. Je hoeft dan niet te wachten tot je aan de beurt bent als het druk is. Je kunt ook teruggebeld worden op een afgesproken tijdstip, zodat je telefonisch aangifte kunt doen.

Digitale aangifte: zo geregeld!
Wil je net naar je vrienden toe gaan, fiets weg! Gelukkig kun je 24 uur per dag digitaal aangifte doen via internet. Op www.politie.nl/Aangifte kun je digitaal aangifte doen. Snel en gemakkelijk. Je kunt digitaal aangifte doen van:

Diefstal (behalve van voer- en vaartuigen met kentekenplaten en brom/snorfiets)
Inbraak (behalve woninginbraak)
Vernieling (behalve vandalisme uit baldadigheid)
Aanrijdingsschade waarbij de dader is doorgereden
Als er sprake is van diefstal waar geweld en/of heftige emoties aan te pas komen (denk bijv. aan een overval) of je officiële identiteitsbewijzen gestolen zijn, moet je naar het politiebureau. Daar blijf je natuurlijk sowieso welkom om aangifte te doen!

Meldpunt Cybercrime
Het Meldpunt Cybercrime is het politiemeldpunt voor kinderporno en terrorisme op internet. Heb je een oproep tot geweld gelezen op een forum? Ben je minderjarig en seksueel benaderd via MSN? Maak daarvan melding bij het Meldpunt Cybercrime!

Een melding is niet hetzelfde als een aangifte. Als je aangifte doet bij een politiebureau bij jou in de buurt, maakt de politie een proces-verbaal op. Een melding is vrijblijvender. Doe je een melding, dan is dit een tip voor de politie. Geef zoveel mogelijk informatie, zodat we verder onderzoek kunnen doen. Het is mogelijk dat de politie contact met je opneemt, maar je gegevens zijn natuurlijk veilig. Kijk op www.meldpuntcybercrime.nl

Anoniem misdaad melden? Bel M. 0800 7000
Jij kent de dader en de dader kent jou ook? Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem. M. is de meldlijn waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige misdaad, zoals moord en doodslag, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. M. is dé plek waar je anonimiteit verzekerd is. M. is een onafhankelijke stichting en is geen politie.

De meldlijn is doordeweeks geopend van 08.00 tot 24.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 24.00 uur. Bel M. als je iets over misdaad wilt melden, maar niet bekend wilt worden. Kijk voor meer informatie op www.meldmisdaad.nl

bron: www.vraaghetdepolitie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten