politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

vrijdag 20 mei 2011

Buurtbemiddelaars boeken succes in Epe

In de afgelopen drie maanden is al zeventien keer buurtbemiddeling ingezet in de gemeente Epe. In een groot deel van die gevallen heeft een bemiddelingsgesprek het contact tussen de buren verbeterd, zo meldt de projectgroep buurtbemiddeling in een tussenrapportage.

Monique Knigge begon op 1 februari jongstleden als coördinator van een groep van elf 'goed getrainde en deskundige vrijwilligers'. De gemeente Epe, Triada, politie Noordwest Veluwe en Stichting Koppel Epe nemen plaats in de projectgroep.

De buurtbemiddelaars kunnen worden ingeschakeld wanneer een inwoner van de gemeente Epe zich ergert aan zijn of haar buren. De klachten lopen uiteen, zegt Knigge: "Maar meestal gaat het om geluidsoverlast."

In zo'n zestig procent van de gevallen zijn de buren met een handdruk uit elkaar gegaan, bij twintig procent is de ergste kou uit de lucht en bij de overige gevallen is één van de twee partijen onwelwillend. "En dan houdt het op. Het is wel op basis van vrijwilligheid."

Het project is in eerste instantie voor een periode van twee jaar opgezet.

bron: de Stentor

Meer informatie over buurtbemiddeling gemeente Epe? Klik dan HIER voor mijn eerder geplubiceerde artikel over buurtbemiddeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten