politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

dinsdag 24 mei 2011

Centraal meldpunt overlast jeugd gemeente Epe

Vanaf maandag 23 mei is het mogelijk om jeugdoverlast te melden bij de gemeente Epe. Met dit meldpunt wil de gemeente gerichter overlast van en vernielingen door jongeren kunnen aanpakken. Het meldpunt is een initiatief vanuit de projectgroep Leefbaar en Veilig en is tevens als doelstelling beschreven in het plan van aanpak voor overlastlocaties.

Acute overlast en ernstige hinder in de openbare ruimte meldt u altijd bij de politie (tel. 0900-8844). Dit blijft zo. De politie handhaaft bij overtreding van regels. Maar u zult mogelijk naast acute situaties, nog andere situaties kennen waar u jeugdoverlast ervaart, al dan niet in uw directe woon- en leefomgeving of werkomgeving, die onvoldoende acuut zijn om de politie hierover in te lichten. Maar waar u wel overlast of hinder van ondervindt.

De gemeente en de politie zijn ook geïnteresseerd in deze soorten overlast en hinder. Daarom start de gemeente Epe vanaf 23 mei een meldpunt om jeugdoverlast te inventariseren. Met zo’n digitaal meldpunt wil de gemeente alle klachten en vragen bundelen, zodat er gericht actie ondernomen kan worden.

Dus als uw melding door de aard of mate van de door u geconstateerde overlast zo dringend is dat er niet gewacht kan worden op gemeente of andere instanties, belt u de politie via telefoonnummer 0900-8844, of als er gevaar is voor personen of goederen, dan belt u 112. Als u de politie of 112 belt, kunt u daarna alsnog deze melding doen bij de gemeente.

Wat gebeurt er met uw melding?
De meldingen worden besproken in een team van medewerkers van de gemeente die werken op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. Ook worden deze meldingen meegenomen in het overleg met politie, wijkagenten, jongerenwerkers, wijkbeheerders en gemeentelijke BOA’s, zodat deze partners gericht actie kunnen ondernemen om de overlast aan te pakken.

Hoe kunt u een melding doen?
U kunt vanaf maandag 23 mei een melding doen van overlast van jeugd en jeugdgroepen via dit formulier (www.epe.nl > Digitaal Loket > Meldpunt overlast jeugd). Als u geen internet heeft, kunt u telefonisch contact opnemen met de Servicelijn van de gemeente Epe (tel. 0800 66 77 88 9). De telefoniste vult dan, mondeling samen met u, het formulier in.

U krijgt een ontvangstbevestiging en als de gemeente nog vragen heeft over uw melding, kan er telefonisch contact met u worden opgenomen. Dankzij uw melding kan er actie ondernomen worden om uw woon- en leefomgeving zo prettig mogelijk te maken en te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten