politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

vrijdag 22 januari 2010

Beveilig uw netwerk

Naar aanleiding van een melding vanmiddag om 12.46 uur over een "verdachte auto" met daarin twee inzittenden op de van Riebeeckstraat te Vaassen, bleek na onderzoek dat de inzittenden van de auto zich bezig hielden met "wardriven". Met andere woorden; men was met een laptop aan het surfen op internet via een onbeveiligd draadloos netwerk in de straat.

Veel mensen schaffen draadloos netwerk apparatuur aan. Na een aantal uren knutselen en proberen is men blij dat er verbinding is. Er kan draadloos van internet gebruik worden gemaakt. Het beveiligen van een draadloos netwerk wordt vaak vergeten of is te lastig en wordt daardoor achterwege gelaten.

Gevaren van een onbeveiligd draadloos netwerk

Het niet beveiligen van een draadloos netwerk kan vervelende consequenties hebben. Zo kan iedereen die in het bezit is van een apparaat dat voorzien is van een draadloos netwerk adapter zonder problemen gebruik maken uw netwerk en internetverbinding. Dit betekent niet alleen dat er via uw internetverbinding op internet gesurft kan worden. Ook is het mogelijk e-mail te versturen of toegang te krijgen tot uw computer(s). Bovendien wordt het door misbruikers van uw draadloos netwerk leuk gevonden u de toegang tot uw draadloos netwerk te ontzeggen. Voor zakelijke gebruikers van een draadloos netwerk is het grootste probleem dat er zonder al teveel moeite toegang te krijgen is tot gevoelige informatie betreffende uw bedrijf en uw klanten.

Reden te meer om uw draadloze netwerk goed te beveiligen. Over het algemeen biedt de gebruiksaanwijzing van uw apparatuur uitkomst. Mocht dat niet lukken, dan zijn er op internet voldoende artikelen en gebruiksaanwijzingen te vinden om u op weg te helpen. Mocht u er helemaal niet uitkomen, zoek dan contact met een deskundige.

Ik wens u veel en veilig plezier op de digitale snelweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten