politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 27 januari 2010

Om tafel met de bewonerscommissie Krugerstraat Zuid

Gisteravond, dinsdag 26 januari, heb ik in “de Rank” de periodieke vergadering van de bewonerscommissie Krugerstraat Zuid, een voor mij belangrijke partner in de wijk, bijgewoond. Op de agenda items over wonen, onderhoud, leefbaarheid en veiligheid.

Naar aanleiding van de brand in de woning van de Steinstraatflat van afgelopen weekeinde, vielen er wat opmerkingen te horen over het vinden van brandkranen/putten, vastgevroren deksels van putten en het vinden van de ingang van de flat. Anders dan de naam van de flat doet vermoeden, zit de ingang namelijk aan de Woestijnweg kant. Door de bewonerscommissie zal e.e.a. onder de aandacht worden gebracht van o.a. de brandweer.

Met betrekking tot het verkeer hebben we o.a. gesproken over de verkeerssituatie in de Wetstraat [éénrichting] en rond de basisscholen aan de Westerenkweg en Potgieterstraat. Een en ander zal meegenomen worden als in de wijk over een aantal maanden de werkzaamheden starten van de afkoppeling van het regenwater. Zowel de bewonerscommissie als de politie zullen hun mening en advies kenbaar maken bij de verkeerskundige van de gemeente Epe.

Het parkeren in de woonwijken is en blijft een probleem. Op dit moment loopt er, in samenwerking met de boa’s van de gemeente Epe, een parkeerproject. Sinds 11 januari worden foutief geparkeerde auto’s bekeurd. Inmiddels zijn er in Vaassen Zuid-West zo’n 15 bekeuringen uitgeschreven ter zake parkeren op trottoirs, groenstroken en kruisingen. Ook met betrekking tot het parkeren in de woonwijken wordt de verkeerskundige van de gemeente Epe geadviseerd.

Net als ik wil de bewonerscommissie graag zien dat de wijkbewoners meer betrokken worden en raken bij hun wijk. Hiertoe zal de bewonerscommissie een enquête maken over wonen, verkeer, leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Dit voor de bewoners die vallen onder de Krugerstraat Zuid. Ik hoop dat iedereen die een enquêteformulier ontvangt deze invult en inlevert bij de bewonerscommissie.

De volgende vergadering met de bewonerscommissie Krugerstraat Zuid is op dinsdag 23 maart. Mocht u onderwerpen hebben die u graag besproken wilt zien, neem dan contact op met één van de leden van de bewonerscommissie Krugerstraat Zuid.

1 opmerking:

  1. De eerste aankomende auto van de brandweer heeft 1500 ltr. water aan boord, de 2e 3500 ltr. De auto van Apeldoorn heeft ook 1500 ltr. Al met al meer dan genoeg. Als mensen zorgen dat de straat schoon van sneeuw is rondom brandkranen in de straat dan helpt dat ook. Kortom niet alleen maar dingen roepen maar ook eigen verantwoording nemen.

    BeantwoordenVerwijderen