politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 14 april 2010

bekeuringen tijdens controles in de wijk


Van dinsdag 13/04/2010 te 19.00 uur tot woensdag 14/04/2010 te 02.30 uur heb ik samen met vijf collega's een handhavingdienst gehouden in Vaassen/Emst.
In drie koppels [2x met auto en 1x met ATB] werden er een groot aantal korte controles [zowel rijdend als stilstaand] gehouden op verschillende locaties. Veel locaties werden "bezocht" naar aanleiding van klachten uit de buurt/wijk.



SNELHEID:

Op Apeldoornseweg [Vaassen], Krugerstraat [Vaassen], Emsterweg [Vaassen] en Hoofdweg [Emst] werden snelheidscontroles gehouden. In totaal zijn er 18 bekeuringen uitgeschreven voor te hoge snelheid. Een bestuurder op de Apeldoornseweg te Vaassen reed maar liefst 96 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan. De snelheidscontroles werden uitgevoerd n.a.v. klachten van buurtbewoners over de te hoge snelheid in hun woonomgeving.


PARKEREN:

Ook werd er aandacht geschonken aan het parkeren in de woonwijken. Een drietal auto’s stonden fout geparkeerd [1x trottoir, 1x kruising en 1x groenstrook] en zijn voorzien van een bekeuring.


JEUGD:

Naar aanleiding klachten met betrekking tot overlast door jeugd, op de bike, intensief gecontroleerd. Op de Kerkweg nabij de DEKA markt, een vijftal jongeren bekeurd voor baldadigheid/overlast. Op een aantal andere locaties wel jeugd aangetroffen, maar geen overlast geconstateerd.
Ook werden alle schoolpleinen bezocht en bekeken. Daar werd echter geen jeugd aangetroffen. Wel bij een tweetal scholen een aantal mensen gesproken die nog druk aan het vergaderen waren.


ALCOHOL:

Op de Woestijnweg een aantal bestuurders laten blazen. Hierbij bleek geen enkele bestuurder alcohol gedronken te hebben. In totaal werden zo’n 10 blaastesten afgenomen.


BINNENKOMEND/UITGAAND VERKEER:

Later in de nacht werd het in- en uitgaande verkeer gecontroleerd op de afritten van de A-50 [Vaassen], Apeldoornseweg [Vaassen] en Vaassenseweg [Emst]. In totaal werden zo'n 10 voertuigen en de inzittenden gecontroleerd. Hierbij werden geen bijzonderheden geconstateerd.
Één voertuig ontrok zich aan de controle en maakte zich met hoge snelheid uit de voeten richting Apeldoorn. Dit voertuig is helaas niet meer aangetroffen.


OVERIGE:

Verder waren er bekeuringen voor: niet tonen ID bewijs [1x], gesloten verklaring [1x], niet dragen gordel [3x], niet voeren verlichting [1x], onnodig mistlicht voeren [1x], voeren van onjuiste verlichting [1x].

Ook werden een aantal wijkbewoners bezocht, die nog een boete open hadden staan en/of aan wie nog een "vonnis" bekend gemaakt moest worden.

Tevens op aangeven van een beveiliger van HBV op een tweetal locaties [Riezebosweg te Vaassen en Schobbertsweg te Emst] twee "verdachte" voertuigen gecontroleerd. Met beide voertuigen bleek echter niets aan de hand te zijn.

Al met al een geslaagde handhavingdienst. Naast het “uitdelen” van bekeuringen is er gesproken met een groot aantal wijkbewoners in diverse wijken. Tijdens de controles zijn er in totaal 34 bekeuringen uitgeschreven.

Soortgelijke controles zullen de komende tijd vaker uitgevoerd worden. Is er bij u in de straat/wijk een locatie die extra aandacht "verdient", laat het mij dan weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten