politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 28 april 2010

En nu nog toepassen in de praktijk

Op donderdag 22 april ben ik aanwezig geweest bij het praktisch verkeersexamen in Vaassen voor basisscholen uit Vaassen en Emst. De parkeerplaats naast "de Wieken" was het begin en eindpunt van de examenroute. De organisatie was net als voorgaande jaren in handen van VVN afdeling Epe. Eerder al waren de theoretische examens afgenomen op 15 april.

Het examen werd afgelegd door leerlingen uit de groepen 7. Dit jaar deden 8 scholen uit Vaasen en Emst mee aan het examen. In totaal hebben 155 leerlingen het praktijk examen afgelegd. Van de 155 deelnemers zijn er 127 geslaagd [zij bleven binnen de marge van maximaal 3 te maken fouten]. Helaas zijn 28 deelnemers niet geslaagd, maar zij mogen het volgend jaar nog eens proberen. Drie deelnemers hebben door omstandigheden niet aan het praktijkexamen kunnen deelnemen.

Met name de proef linksafslaan t.w. eerst achterom kijken, dan hand uitsteken en ruime bocht naar links en vooral in die volgorde zorgde voor veel minpunten bij het examen.

Van de deelnemers uit Vaassen en Emst waren er 5 leerlingen die zowel de theorie foutloos [20 punten] als de praktijkoefening foutloos hebben afgelegd. Deze leerlingen zijn: Kirith Bongaards [OBS de Rotonde], Sven Keizer & Tom van der Stelt [CBS 't Mozaïek] en Koen Tiemens [de Sprenge Emst]. Deze leerlingen worden uitgenodigd om op maandag 17 mei om 16.00 uur in het gemeentehuis in Epe hun diploma in ontvangst te komen nemen. Het diploma zal hen uitgereikt worden door Dhr. R. de Vries, wethouder van de gemeente Epe.

Vanaf deze plaats wil ik mijn complimenten en waardering uitspreken aan het adres van de medewerkers van VVN afdeling Epe en alle vrijwilligers die de "postpunten" op de route hebben "bemand" om de deelnemers te beoordelen op de juiste toepassing van de regels.

Als laatste wil ik alle geslaagden feliciteren met het behaalde diploma en spreek ik de wens uit dat allen het geleerde nu ook ECHT gaan toepassen in de praktijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten