politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

donderdag 15 april 2010

Oefenen voor praktisch verkeersexamen

De afgelopen jaren is het aantal leerlingen dat zakt voor het praktisch Verkeersexamen flink toegenomen. In 2009 zakten 7.000 leerlingen voor het praktijkexamen, aanzienlijk meer dan in de jaren ervoor. De meest gemaakte fouten zijn het niet uitsteken van de hand en het niet goed achterom kijken bij het afslaan. Het niveau van het praktijkexamen is niet wezenlijk veranderd, leerlingen hebben er meer moeite mee. Kinderen worden steeds vaker met de auto gebracht, wat niet goed is voor hun verkeersvaardigheid. VVN heeft ouders opgeroepen meer te oefenen met hun kind en heeft hiervoor tips gegeven. Tijdens het lopen en fietsen vallen jaarlijks vijftien dodelijke slachtoffers en 350 gewonden in de leeftijdsgroep 10-15 jaar. [Bron: VVN]

Om op donderdag 21 april a.s. goed aan de "start" te verschijnen van het praktisch verkeersexamen werd er vandaag door de leerlingen van basisschool 't Mozaïk geoefend. De landelijke aktie van VVN werd door de verkeersouders van 't Mozaïk "opgepakt" en "uitgewerkt". De leerlingen zelf nodigde iemand uit om te helpen bij het oefenen. Door de verkeersouders werd wethouder René de Vries en ondergetekende uitgenodigd om mee te doen aan dit "oefenexamen".

Om 13.00 uur, onder een stralende zon, verzamelden de leerlingen van 't Mozaïek, leden VVN afd. Epe, leden Fietsersbond, vaders, moeders, wethouder de Vries, directeur Simon Neutel en andere oefenpartners zich bij de Wieken aan de Molenstraat. Op 21 april a.s. zal daar ook de start en finish van het praktisch verkeersexamen plaatsvinden.

Om 13.15 uur vertrok de eerste leerlinge onder begeleiding van wethouder de Vries en directeur Neutel vanaf de Wieken, om te beginnen aan de route van het verkeersexamen. Hierna vertrokken, met enige tussentijd, alle andere leerlingen met hun "oefenpartner", om de route van het verkeersexamen te verkennen. Tijdens het oefenen uiteraard extra aandacht voor het handuitsteken, kijken, verlenen van voorrang, etc.



Na afloop van de "oefenronde", kregen alle leerlingen een kleine attentie van de fietsersbond, waarna iedereen naar het schoolplein aan de Krugerstraat vertrok. Op het schoolplein was er voor kinderen pakje drinken en voor alle begeleiders en begeleidsters koffie of thee.

Vanaf deze plaats wil ik alle leerlingen, die volgende week mee doen aan het praktisch verkeersexamen, al vast heel veel succes wensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten