politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

maandag 19 april 2010

Minder snel, meer veiligheid

U rijdt te hard en dat vinden wij niet leuk. Deze zin kregen vanochtend een groot aantal autobestuurder/-bestuurster te horen van kinderen tijdens een snelheidscontrole op de Krugerstraat, welke ik vanmorgen heb gehouden samen met leerlingen van groep 6 van OBS de Rotonde. Een controle die was georganiseerd door de verkeersouders van genoemde school.

Het is een feit dat er op de verschillende schoolroutes vaak harder wordt gereden dan de toegestane 30 km/u. Normaal gesproken is een snelheidsovertreding goed voor een geldboete. Vandaag bestond de boete echter uit een "waarschuwing" gegeven door een kind.

Vanochtend even na 08.30 uur maakte ik kennis met de leerlingen uit groep 6 van OBS de Rotonde. Na een korte uitleg over het doel van de ochtend en de manier waarop e.e.a. zou plaatsvinden ben ik, samen met de verkeersouders en een leerkracht, met het eerste groepje kinderen naar de Krugerstraat gelopen en zijn we begonnen aan de controle.

Van alle passerende auto's werd de snelheid gemeten. De auto's die te snel reden kregen een stopteken en werden aan de kant gezet, waarna de kinderen de bestuurder en/of bestuurster wezen op de gereden snelheid met daarbij het vriendelijke maar dringende verzoek om zich te houden aan de maximum snelheid en in het vervolg extra alert te zijn op de gereden snelheid. Naast een "korte preek" kreeg de desbetreffende bestuurder/bestuurster nog een flyer uitgereikt met daarop enige informatie over de gevaren van te hard rijden.

Tot ongeveer 10.30 uur werd er gecontroleerd, waarbij de leerlingen ook de gelegenheid kregen om de snelheid van auto's te meten. Tijdens de controle reed zelfs een lijnbus iets te hard en mocht één van de leerlingen in de bus de chauffeur aanspreken op zijn rijgedrag, terwijl de passagiers aandachtig meeluisterden. Na de controle en het maken van een groepsfoto, werd er nog even nagepraat in de klas. Iedereen was het er over eens dat het een leuke, leerzame maar vooral nuttige ochtend is geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten