politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

dinsdag 28 september 2010

Geslaagde "handhavingsavond" in Vaassen

Op dinsdag 28 september 2010 tussen 14.30 en 23.00 uur, hebben een aantal collega's van het politie team Epe op mijn verzoek een zogenaamde "handhavingsavond" gehouden in Vaassen.

Naast staande en rijdende controles [zowel opvallend als onopvallend] werd er ook gebruik gemaakt van een zogenaamde ANPR auto.

Tijdens de handhavingsdienst lag de nadruk op controles op het gebied van verkeer en jeugd en hadden [volgens afspraak] een repressief karakter. De locaties waar gecontroleerd werd, zijn gekozen aan de hand van door wijkbewoners gedane klachten op het gebied van verkeers- en jeugdoverlast.

Aanhouding
Met uitzondering van "ANPR controle", hebben de andere controles vanaf 19.15 uur lange tijd "stil gelegen" in verband met de aanhouding van een 23-jarige Vaassenaar ter zake o.a. een gepleegde vernieling.

Verkeerscontroles
Tijdens de staande en rijdende verkeerscontroles werden zo'n 20 bekeuringen uitgeschreven, namelijk:
5x overschrijden maximum snelheid
2x mobiel bellen tijdens het rijden
2x niet dragen van de autogordel
9x voor onjuist gebruik groot licht
1x geen richting aangeven tijdens afslaan
1x onjuiste verlichting voeren (blauwe lampen voorzijde auto)

Jeugdcontroles
Vanaf ongeveer 18.30 uur, werden de diverse bekende jeugd [hang]plekken in Vaassen
bezocht en bekeken. Tijdens de controles werd of geen jeugd aangetroffen of geen overlast geconstateerd.

ANPR auto
Tijdens de controle met de ANPR auto werd een voertuig gecontroleerd waarvan het kenteken als geschorst in de kentekensystemen stond. De bestuurder van dit voertuig kreeg een bekeuring voor het rijden met een geschorst kenteken. Daarnaast werd een bestuurster aangetroffen die nog acht boetes, ter waarde van € 1002,63 had openstaan. De bestuurster werd overgebracht naar het politiebureau. Aan het bureau heeft zij iemand gebeld die de boetes voor haar kwam betalen, waarna zij haar weg kon en mocht vervolgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten