politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

vrijdag 14 januari 2011

Buurtbemiddeling van start

Op 19 januari 2011 ondertekenen wethouder J.N. van Nuijs van gemeente Epe, de heer drs. H.J.H. van de Ven, directeur bestuurder Triada, mevrouw M. Kemper, directeur bestuurder Koppel en de heer F. Kuijpers, districtchef van politie Noordwest Veluwe, een samenwerkingsovereenkomst voor een tweejarig project buurtbemiddeling in de gemeente Epe.

Bovendien ontvangen tien vrijwillige bemiddelaars hun certificaat na het succesvol afronden van de basistraining buurtbemiddeling. Initiatiefnemer van het project buurtbemiddeling is Triada. Triada en de gemeente Epe financieren het project. De uitvoering start op 1 februari 2011 en is in handen van Koppel.

Buurtbemiddeling zet getrainde vrijwilligers in om ergernissen en ruzies tussen buren op te lossen. Bij burenoverlast en burenruzies lopen de emoties gemakkelijk hoog op en de situatie kan dan escaleren. Conflicten tussen buren zetten het woonplezier ernstig onder druk en vormen een belasting voor instanties als politie en woningcorporaties.

Uit een inventarisatie door Triada blijkt dat het in de gemeente Epe jaarlijks gaat om zo’n 25 á 40 situaties waarbij de inzet van politie of woonconsulenten nodig is. Buurtbemiddeling kan uitkomst bieden doordat deze primair gericht is op een vroegtijdige aanpak van burenproblemen. Het doel is om escalatie te voorkomen en bij te dragen aan de leefbaarheid en veiligheid in wijken en dorpen, gebruikmakend van de verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van burgers zelf.

bron: www.epe.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten