politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 27 april 2011

Politie polst meningen over inzet sociale media

De politie Noord- en Oost-Gelderland polst via een enquête de mening van u als inwoner over de manier waarop het korps sociale media als Twitter en YouTube inzet. Voor de politie is het contact met u van cruciaal belang om de veiligheid en leefbaarheid in de wijken, dorpen en steden in haar gebied te kunnen verbeteren.

Naast de vele contacten die de politie heeft met mensen op straat, via 0900-8844, op spreekuren, rondom aangiftes etc, zijn daar in de afgelopen 1,5 jaar ook contacten via sociale media bijgekomen. De politie gaat via deze internet-enquête nu inventariseren wat de burger daarvan vindt.

Twitter, Youtube en Hyves
In de afgelopen anderhalf jaar heeft de politie Noord- en Oost-Gelderland al de nodige ervaring opgedaan met het gebruik van sociale media. Met name het gebruik van Twitter door wijkagenten is hard gegroeid in het afgelopen jaar.

Inmiddels zijn ongeveer 60 wijkagenten actief op Twitter. Via Twitter laten wijkagenten zien waar zij in hun dagelijks werk mee bezig zijn, en kunnen zij wijkbewoners attenderen op incidenten en getuigenoproepen doen.

Daarnaast heeft het korps sinds december 2009 een eigen YouTube-kanaal met zowel voorlichtingsfilmpjes over ondermeer geweld tegen de politie en de impact van overvallen als opsporingsberichten waarin signalementen en/of camerabeelden van verdachten worden getoond.

Wat Hyves betreft heeft de politie Noord- en Oost-Gelderland een regionaal Hyves-account en er zijn een paar wijkagenten met een eigen Hyves-pagina. Deze Hyves wordt steeds vaker bij opsporingsonderzoeken gebruikt.

Enquête

Doel van de enquête die de politie Noord- en Oost-Gelderland nu heeft opgesteld is inventariseren wat u vindt van de manier waarop de politie in dit gebied sociale media inzet en of er dingen zijn die zij missen, of graag anders zouden zien. De enquête kan de komende maand worden ingevuld.

Klik hier om naar de enquête te gaan.


social media wijk Vaassen Zuid-West
Twitter, Hyves, Weblog en Youtube

2 opmerkingen:

  1. Is alleen nuttig als er van tevoren wordt besloten wat er met de uitkomsten gedaan wordt. Stel 80% vindt het allemaal nutteloos. Stoppen jullie dan ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte G. de Wert,

    Hartelijk dank voor uw reactie. De enquête wordt uitgevoerd door de afdeling communicatie van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland.

    Doel van de enquête is inventariseren wat inwoners van de Regio vinden van de manier waarop de politie in deze regio sociale media inzet en of er dingen zijn die zij missen, of graag anders zouden zien.

    Gezien de ervaringen tot nu toe en de informatie die ik door & via de sociale media krijg is stoppen wat mij betreft [voor mijn wijk] geen optie. De inzet van sociale media heeft, wat mij betreft, zijn [meer]waarde al bewezen.

    De uitkomst van de enquête zal zeker gebruikt worden om, daar waar nodig, aanpassingen [frequentie, soort informatie, etc.] te doen in het gebruik van de sociale media.

    BeantwoordenVerwijderen