politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

donderdag 4 februari 2010

Computerstoring blijft aanhouden!

De korpschefs van de Noord-Oostelijke politieregio's zijn gisteren bij elkaar geweest om o.a. te praten over de ernstige computerproblemen waar de politieregio's sinds woensdag 20 januari mee te maken hebben. Ondanks de positieve ontwikkeling van vorige week, zijn de problemen met het computernetwerk sinds afgelopen weekend gebleven.

Vorige week donderdag leek er een oplossing voor de problemen te zijn. De hoofdoorzaak was gevonden en er was een lichte verbetering van de systemen te zien. Vanaf afgelopen maandag zou gestart worden met het ophogen van het aantal gebruikers. Dat is niet gelukt en het aantal storingsmeldingen van de gebruikers is sinds het weekend zeker niet afgenomen.

De 750 "noodcomputers" worden geactiveerd om ingezet te worden als snelle storingsvrije werkstations voor de operationele politiemensen. De 3000 andere werkplekken worden vanaf vandaag stapsgewijs verhoogd met 500. De gebruikers van deze systemen zullen voorlopig nog wel storingen ondervinden.’

De meldkamers (112) en de politieservicecentra (0900-8844) ondervinden geen hinder van de computerproblemen.

Het computerprobleem betreft de politieregio's Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente. De overige politieregio's en het KLPD hebben geen last van deze storing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten