politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

woensdag 3 februari 2010

In gesprek met bewonerscommissie Vogelbuurt

Op maandag 01 februari j.l. heb ik in wijkgebouw “de Kouwenaar” kennis gemaakt met de leden van de bewonerscommissie Vogelbuurt. Voor mij was het de eerste keer dat ik bij een vergadering van de BC Vogelbuurt aanwezig was. In verband met de herstructurering van de Vogelbuurt is de BC als gesprekspartner voor TRIADA wonen in juni 2002 opgericht. Namens de bewoners van de Vogelbuurt behartigt de BC behalve de woonzaken met TRIADA wonen, ook zaken als leefbaarheid en veiligheid. Voor mij dus een waardevolle partner in de wijk.

Voor deze avond stonden er verschillende onderwerpen op de agenda, waaronder kennis maken met de wijkagent en de leefbaarheid/veiligheid in de wijk. Na een eerste kennismakingsronde heb ik één en ander verteld over het politiewerk in het algemeen en mijn werk als wijkagent in het bijzonder. Duidelijk is dat de politie "het" niet alleen kan. De politie is afhankelijk van verschillende partners. De wijk zelf [bewoners] is één van die partners.

Met betrekking tot leefbaarheid en veiligheid kwamen verkeer en milieu aan bod. Met betrekking tot verkeersveiligheid is er gesproken over parkeren, eenrichtingswegen en het ontbreken van een voetpad/trottoir langs de Kievitstraat. Qua milieuzaken is er gesproken over het dumpen van blad-/tuinafval in gemeenteplantsoenen/-bossages en het gebruik door onbevoegden van de gezamenlijke containers bij de appartementencomplexen.

Het parkeren in de woonwijken blijft aandacht vragen. Het parkeerproject, in samen werking met de boa’s van de gemeente Epe, begint z’n vruchten af te werpen. Inmiddels zijn ook in de Vogelbuurt een aantal bekeuringen voor foutief parkeren uitgeschreven. Sinds een aantal dagen is er, wat parkeren betreft, een duidelijke verbetering te zien. Een compliment voor de bewoners van de Vogelbuurt. De komende tijd blijven de boa’s van de gemeente Epe en de politie parkeercontroles uitvoeren en daar waar nodig bekeuringen uitschrijven. Ook in de Vogelbuurt!

De bebording met betrekking tot eenrichtingsverkeer op de Spechtstraat en Vinkstraat laat op dit moment te wensen over. Een en ander heeft te maken met de herstructurering van de wijk. De verkeerskundige van de gemeente Epe is hier inmiddels van op de hoogte en zal [verkeers]maatregelen nemen. Ook het ontbreken van een trottoir langs de Kievitstraat, wat op dit moment de veiligheid van voetgangers niet ten goede komt, is onder zijn aandacht gebracht. Hier zal op korte termijn actie op ondernomen worden.

De beide milieu items [onbevoegd gebruik containers en dumpen van blad-/tuinafval] zijn voor velen in de wijk een doorn in het oog. Het zou goed zijn als buurtbewoners elkaar hierop aanspreken. En zoals altijd is “het de toon die de muziek maakt”! Daarnaast hebben beide onderwerpen de aandacht van de boa’s van de gemeente Epe en zal er bij constatering of na onderzoek proces-verbaal opgemaakt worden. Tijdens de vergadering werd het idee geopperd om, net als in andere gemeenten, de gemeente Epe te verzoeken in de wijk één of meerdere bladkorven te plaatsen. Een en ander wordt onder de aandacht gebracht van de wijkbeheerder van de gemeente.

De volgende vergadering met de bewonerscommissie Vogelbuurt is op maandag 19 april 2010. Neem contact op met één van de leden van de bewonerscommissie als u één of meerdere onderwerpen hebt die tijdens het overleg besproken zouden moeten worden.

2 opmerkingen:

  1. John,

    Ik woon zelf aan het app.complex aan de Spechtstraat. Een kleine aanvulling.

    Ik lees over een voetpad, dat zijn goede zaken!
    Wellicht kan dan het trottoir wat ligt voor de gebouwen langs, worden doorgetrokken richting Kievitstraat.

    Een aandachtspuntje vanuit meerdere bewoners: het paaltje in de weg aan de Kievitstraat leidt soms tot hachelijke situaties. Dan komt iemand uit de Spechtstraat rijden, wil rechtsaf ri. Woestijnweg. Maar dan tegelijkertijd komt er van rechts iemand die op zijn weghelft het paaltje dient te ontwijken en op de weghelft komt van de ander.
    Bijkomend: veel automobilisten zien het als een uitdaging zo hard mogelijk een soort van chicane-actie te doen om dit paaltje heen.
    Er wordt überhaupt hard gereden over de Kievitstraat.
    Voorstel: leg ook hier een vluchtheuvel in de weg.

    Het bord 'verboden in te rijden' stond tot gebouw B werd gebouwd verder de straat in. Zodoende konden wij makkelijk ons terrein bereiken. Als we nu vanuit de Kievitstraat de Spechtstraat inrijden, zijn we in feite in overtreding, maar helemaal rondrijden is ook niet fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte B.L.

    Bedankt voor uw reactie. M.b.t. snelheid op de Kievitstraat kan de politie wat doen. Gezien de meerdere klachten zullen wij de Kievitstraat meenemen tijdens onze snelheidscontroles in de wijk, maar is niet de oplossing van het probleem. Het probleem is het "gedrag" van mensen. Snelheidscontroles houden is een manier om dit "gedrag" te beïnvloeden.

    De overige onderwerpen zijn niet voor de politie, maar voor de wegbeheerder; de gemeente Epe. De door u aangegeven punten zal ik onder de aandacht brengen van de verkeerskundige van de gemeente. Uiteraard zou u zelf ook eens contact op kunnen nemen met de gemeente over de door u genoemde items en voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen