politiespreekuur

iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur in dorpscentrum "de Wieken", Molenstraat 15 te Vaassen.

zaterdag 6 februari 2010

Handhaving in de wijk

Iedere vierwekelijkse periode organiseren twee wijkagenten van het team Epe een handhavingsdienst [dag of avond] in de wijk. De controles worden zodanig gepland dat er iedere periode een handhavingsdienst in Epe/Oene en Vaassen/Emst is. Door één van de wijkagenten wordt er samen met een aantal collega's van het team er op een aantal verschillende locaties in de wijk korte controles [45 tot 60 minuten] gehouden op het gebied van verkeer, jeugd, milieu, innen geldboetes, drugs, etc.

Afgelopen donderdagmiddag/-avond stond er een dergelijke handhavingsdienst voor mijn wijk gepland en heb ik, zoals we met de wijkagenten onderling hebben afgesproken, ook de wijk Vaassen Noord-Oost/Emst van collega wijkagent Ton Weijland, "meegenomen" in de planning.

Om één uur zijn we aan het bureau in Epe gestart met een briefing. Aan de aanwezige collega's van het team en een aantal in- en externe partners werd het doel en werkwijze van en taken tijdens de handhavingsdienst medegedeeld en uitgelegd. Doel van deze middag was: ontmantelen van een mogelijke hennepkwekerij aan de Vuurdoornstraat, verkeerscontroles op het gebied van gordel, snelheid en parkeren en het bezoeken en controleren van jeugd[hang]plekken. E.e.a. afhankelijk van wat we op de Vuurdoornstraat zouden aantreffen.

Hennepkwekerij:
In de woning aan de Vuurdoornstraat werd op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ruim 1300 hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. Op het moment van de ontmanteling was de bewoner niet aanwezig. Deze 25-jarige man is later na uitnodiging op het politiebureau verschenen, aangehouden en ingesloten. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een nader onderzoek wordt ingesteld, waarna een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontroles:
Ondanks het feit dat het ontmantelen van de kwekerij op de Vuurdoornstraat een hoop persool en tijd kostte, konden er toch nog op een aantal locaties in Vaassen en Emst korte [verkeers]controles gehouden worden. Er werden 12 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 54 km/u daar waar maximaal 30 km/u is toegestaan.

De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten van mensen uit de buurt. De controles werden gehouden in Emst op de Hoofdweg en omgeving en in Vaassen op o.a. de Industrieweg, Koekoeksweg, Woestijnweg, Kievitstraat, Potgieterstraat en Laan van Fasna. Naast de snelheidsovertredingen werden bestuurders bekeurd voor het rijden zonder juiste verlichting (5x), het rijden door rood licht (1x), het niet dragen van een autogordel (1x), niet kunnen tonen van geldig rijbewijs (1x) en kentekenbewijs (1x).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten